News

Van Tetering en Hans van Driel samen verder

Door de overname van Van Tetering Grondverzet- en Spoorwegmachines B.V. uit Steenbergen door Royal Reesink B.V. slaan Van Tetering en Hans van Driel B.V. de handen ineen. Lees hieronder het officiële persbericht.

PERSBERICHT

Van Tetering Grondverzet- en Spoorwegmachines B.V. uit Steenbergen is onderdeel geworden van Royal Reesink B.V. Het bedrijf vervaardigt specialistisch spoorwegmaterieel zoals spoorstellen en diverse hulpstukken voor de Europese railmarkt.

Van Tetering Grondverzet- en Spoorwegmachines is de expert op het gebied van het aanpassen en ombouwen van standaard grondverzetmachines, naar spoorwegmachines. Dit zijn voornamelijk Atlas machines. Gerrit van der Scheer, CEO van Royal Reesink: “Sinds de toevoeging van Hans van Driel B.V. aan Royal Reesink in 2013 is Van Tetering bij ons in beeld. Wij zijn ervan overtuigd dat wij in deze nichemarkt met Van Tetering, in combinatie met Hans van Driel, nog meer te bieden hebben. Een welkome aanvulling voor de Reesink Construction Equipment divisie.”

Toekomstbestendig
Carl van Tetering, directeur Van Tetering Grondverzet- en Spoorwegmachines B.V.: “Ik ben erg tevreden met deze stap. Samen met de andere bedrijven uit de Reesink Construction Equipment divisie bouwen we verder aan een toekomstbestendige organisatie met een nog beter serviceapparaat. In de toekomst kunnen wij vanuit acht vestigingen in Nederland en België de spoorklanten optimaal bedienen. Daarnaast creëert deze stap veel mogelijkheden voor innovatieve ontwikkelingen op het gebied van met name spoorwegmaterieel. Waar onze klanten zich veelal toeleggen op de verhuur van de spoormachines zullen wij ons specifiek gaan richten op de verhuur van uitrustingsstukken en toebehoren voor de spoormarkt. Hiermee vergroten we de dienstverlening.”

Ben Kemp, board member Construction business: “Wij zijn verheugd dat we met Carl van Tetering en zijn vrouw overeenstemming hebben bereikt. Carl is al decennia lang loyaal aan het Atlas product en ik overdrijf niet als ik zeg dat dankzij zijn inzet en die van zijn medewerkers, Atlas een leidende positie in de spoorwegwereld heeft ingenomen. Ook zijn we blij met de afspraak dat Carl als vestigingsmanager de verantwoordelijkheid blijft houden. Onze klanten geven wij hiermee zekerheid voor de toekomst want de continuïteit van Van Tetering wordt gegarandeerd. Daarnaast is de directe toevoeging van deze zeer gespecialiseerde kennis en ervaring een verrijking voor onze organisatie. We zien in de regio Steenbergen kansen voor Atlas, BOMAG en Kobelco. De nadruk zal liggen op het verdichtingsmaterieel van BOMAG omdat wij zien dat verdichting, en de eisen die hier aan gesteld worden, in de spoorbouw grote kansen biedt bij de ‘Van Tetering klant’.”

Ambitieuze wereldwijde speler
Royal Reesink is internationaal een van de grootste -en nog altijd sterk groeiende- distributeurs van machines en componenten. Bestemd voor landschapsonderhoud, landbouw, grond-, weg- en waterbouw en magazijninrichting. De meer dan 2.400 medewerkers zijn wereldwijd verdeeld over ruim 30 bedrijven. Zij hebben een ding gemeen: de passie voor machines, nuchterheid en ondernemersdrang.

Back to overview